Neljä vuotta kadoksissa ollut Aatu-kissa pääsi ensikodin kautta omaan alkuperäiseen kotiinsa. Kotiutumistarina sai paljon huomiota myös täällä Kissakkaassa. Mitä pelokkaalle ja varautuneelle kissalle kuuluu nykyään? Aatun emäntä Fia kertoo. 


Siitä on nyt viitisen kuukautta, kun kauan kadoksissa ollut Aatu-kissamme muutti takaisin kotiin. Se oli aluksi erittäin arka, ei antanut koskea, eikä oikeastaan juuri tullut näkösälle. Monena iltana vain makasin lattialla sängyn vieressä ja yritin saada sitä herkkujen avulla lähemmäs. Edistystä tapahtui, mutta erittäin hitaasti.

aatu_ikkunan_aaressa  aatu_poseeraa

Pikkuhiljaa Aatu alkoi liikkua asunnossa enemmän. Ensin vain yöaikaan, sitten päivälläkin. Lähelleen se ei kuitenkaan päästänyt, vaan säikähti aina jos ihminen liikahti. Aatu oppi heti käymään umpinaisessa hiekkalaatikossa, eikä vahinkoja ole koskaan tullut lattialle tai muuallekaan.

Kun Aatu oli ollut meillä pari kuukautta, Kissankulman ensikodin Pia ilmoitti, että punaisesta laumasta olisi jäljellä yksi tyttökisu, ja että kiinnostaisiko meitä ottaa se Aatun kaveriksi. Mietimme yön yli, ja seuraavana iltana meille muutti Aatun pennuksi epäilty parivuotias naaras, joka sai nimekseen Ansa.

aatu_ja_ansa

Aatun tavoin Ansakin oli erittäin varautunut, mutta salli silittää, ja parin viikon kuluttua tuli jopa itse ruokkimisen yhteydessä kerjäämään silityksiä. Aatua kiinnosti kamalasti, ja se kulki Ansan perässä (ja kulkee edelleen) joka paikkaan.

Ansan näyttäessä esimerkkiä uskaltautui Aatukin yhtenä iltana puskemaan jalkaani. En tiedä kumpi yllättyi enemmän, minä vai kissa.

aatu_ja_ansa

Siitä lähtien Aatu on sallinut koskea itseään. Aluksi vain niin, ettei se nähnyt kättä. Jos näki, läppäisi tassulla tai puri. Herra on aina tunkemassa väliin, kun Ansaa silitetään. Poskissa ja leuan alla on parhaat paikat hänen mielestään. Nyt se ei enää oikeastaan edes pure, raapaissutkaan se ei ole pitkään aikaan. Jopa muutama ystävämme on päässyt Aatua silittämään, alkaa siis näyttää siltä että sen luottamus ihmisiä kohtaan kasvaa kohisten. Kiitos Ansan, en tiedä missä pisteessä olisimme ilman sitä.

aatu_rentoilee  aatu_rentoilee_vielakin

TEKSTI JA KUVAT: Fia Niemi

Ps. Millainen oli Aatun erikoinen kotiutumistarina? Fia kirjoitti siitä Kissakkaaseen. Lue täältä Aatu eli Pauli eli Aatu on kotona jälleen! -juttu.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita