Iittiläisessä Heikin perheessä herättiin viime kesänä Lucky Jessen eli tutummin Jesse-kissan outoon käytökseen. Se maukui ja puski eikä antanut Virve Heikin jatkaa uniaan. Hetken päästä Virve huomasi, että tupa on täynnä savua.


- Jos ei olisi Jesse herättänyt, tuskin olisimme selvinneet. Niin pahasti savua oli. Vaarana oli, että piippu räjähtäisi ja se olisi ollut viimeistään menoa. Mutta ilman Jesseä olisimme varmaan häkään kuolleet koko sakki, Virve kertoi tuolloin tuoreeltaan Kissakkaalle.


sankarikissa_jesse


Tarina (jonka voit lukea täältä) saa nyt jatkoa, kun
Suomen Kissaliitto ry on myöntänyt perheensä pelastaneelle kissalle sankarikissan arvon.

Jessen lisäksi kaksi muuta kissaa ovat vuoden 2015 sankarikissoja. Ne ovat Kouvolassa asuva Pekko, joka havaitsi ajoissa diabetesta sairastavan omistajansa alhaisen verensokerin ja Ville Kalle Kääriä Lukkarilasta.


sankarikissa_ville


Ville-kissa huolehti Alzheimer-potilaasta ja vahti, ettei tämä poistu kotoaan ja pääsee turvallisesti yöaikaan wc-tiloihin.

Uudet sankarikissat palkitaan Jyväskylässä Keski-Suomen kissayhdistyksen kansainvälisen kissanäyttelyn yhteydessä 12.3.2016. Suomen Kissaliitto myönsi Sankarikissan arvonimet nyt toista kertaa. Arvon voi saada kissa, joka merkittävästi vaikuttaa siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Viime vuonna sankarikissan kunnikirjan sai viisi kissaa: Simba Kotkasta, Pirpana Ryttylästä, Seppo Vantaalta, Kalle Parikkalasta ja Mörri Lahdesta. Kissakas kirjoitti Sepon sankaritarinasta heti kunniakirjan saamisen jälkeen ja tuon uutisen voit lukea täältä


Ps.
Onnittelut Jesselle, Pekolle ja Villelle myös täältä Kissakkaasta!KUVAT:
Virve Heikki ja Suomen Kissaliitto ry

 

Kommentit  
+2 # Ana 29.02.2016 12:34
Niin mahtavaa! Hyvä, kissasankarit! Fiksuja kavereita.
Ilmoita ylläpidolle
+1 # Katja 29.02.2016 13:38
Mahtavaa, kyllä on uepita kissoja kaikki ja sankaritittelinsä ansainneet!
Onnittelut Jesselle, Pekolle ja Villelle!!
Ilmoita ylläpidolle

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita