Vastaanotto oli lämmin ja suut hymyssä, kun exotic-kolli Panu ja maatiaisneito Molla vierailivat Keinupuistokeskuksessa. Tamparelainen lähipalvelukeskus oli ensimmäinen kohde, jossa Kissojen Suojelu Kisu ry:n rescuekissat kävivät ilahduttamassa vanhuksia.

- Meillä terapiakissatoiminta on sitä, että tarjotaan palvelukodeissa asuville mahdollisuus nauttia lemmikin seurasta ja sen positiivisista vaikutuksista, kertoo Piia Niemi Kisu ry:stä.Rescuekissa Molla vierailee vanhusten luona


Exotic-kissa Bertta ilahduttaa vanhuksia


Eikä kerta jäänyt viimeiseksi. Jo seuraavan viikon aikana kissakolmikko Jasper, Ella ja Tirlittan kyläilivät Kuuselakeskuksessa ja samainen Jasper yhdessä Viuhtin ja Nalan kanssa saivat silityksiä Kaukaharjukeskuksessa asuvilta vanhuksilta.

- Ajatus vanhusten ilahduttamisesta on muhinut yhdistyksessä jo pidempään, mutta Arman Alizadin Täällä Pohjantähden alla -TV-ohjelman vanhusjakson innoittamana myös käytännön toteutus saatiin vihdoin etenemään, iloitsee Piia.


Palvelukeskuksen sohvalla kissa ilahduttaa vanhuksia  


Terapiakissat ovat entisiä kodittomia kissoja, nykyisiä Kisu ry:n jäsenten omia kissoja. Ne ovat luonteeltaan kilttejä ja rapsuteltavia.

- Vanhusten ilahduttamisen lisäksi tarkoituksena on myös poistaa ennakkoluuloja rescue-kissoja kohtaan. Niistä saa rakastavan, persoonallisen perheenjäsenen siinä missä muistakin kissoista.


Kuuselassa vanhukset pääsivät nauttimaan kissojen seurasta


Kissaterapiaa parhaimmillaan vanhusten parissa


Tamperelaisista palvelukeskuksista tullut palaute on ollut erittäin myönteistä. Myös kissat viihtyivät hyvin.

- Terapiakissakäyntejä toivottiin jatkossakin. Paikalla nähtiin paljon hymyjä, ja todennäköisesti käymme palvelukeskuksissa uudestaankin, vakuuttaa Kisu ry:n Piia Niemi. 

Entä miten meni Maiju-kissan ensimmäinen halikeikka vanhusten hoivakodissa Rovaniemellä?

Suomen Karva-Kaverit ry - Finlands Lurviga Kompisar rf on huhtikuussa 2011 perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on kehittää ja toteuttaa eläinavusteista työskentelyä, jossa eläimen avulla tuodaan iloa ja vahvistetaan ihmisen terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia, ehkäistään ihmisen hyvinvoinnin ongelmia ja tuetaan ongelmia kohdanneita ihmisiä. Lue juttu halikeikkailevasta Maijusta täältä.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita