Kun Tanskassa kisailtiin Euroviisuissa, Kissakkaassa oli kuunneltavissa 10 kissoihin liittyvää kappaletta.

 

Kissakkaan lukijoiden valitsema Kissaviisu 2014 on Tapio Rautavaaran Reissumies ja kissa. Se sai 25,37 % kaikista mou'uista. Kakkossijan jakoivat Hectorin Kissojen yö ja Jaanan ja Tiinan Mustan kissan tango. Kumpainenkin kahmaisi 23,88 % annetuista mou'uista.

 

Äänestyksen alusta lähtien Reissumies ja kissa vetosi mou'ustajiin. Kissojen Suomi -kirjan sivuilla tiedetään kertoa, että aiheen lauluun löysi Rautavaaran Liisa-vaimo. Hän luki tarinan, jossa köyhä pariskunta tapaa kissan, luulee sen silmiä kekäleiksi ja lämmittelee niiden hehkussa kylmän yön. Liisa Rautavaara soitti Reino "Repe" Helismaalle, luki tarinan ja sanat olivat valmiit parissa päivässä. Ensimmäisen kerran Reissumies ja kissa levytettiin vuonna 1949.

 

Hectorin tutuksi tekemä Kissojen yö tarjosi reissumiehelle ja tämän kissalle hyvän vastuksen ja se käväisikin välillä Kissaviisu-äänestyksen ykköspaikalla. Lopulta Mustan kissan tango loikkasi Hectorin rinnalle jaetulle hopealle.

 

Muut kissaviisuehdokkaat olivat PMMP:n versio kappaleesta Jospas minä kissan saisin, Stigin yhdessä Kaijan Koon kanssa esittämä Kissakarvoja, Zen Cafén Kissa kuumalla katolla, M. A. Nummisen Kissa vieköön, Ragni Malmsténin Neljä kissanpoikaa, Lapsikuoro Satulaulajien Mirri sairastaa ja Dalindèon Musta kissa.

Kissaviisut ovat yhä kuunneltavissa Kissakkaassa, mutta äänestys on päättynyt. Äänestysaikaa oli muutama päivä, ja moukuja annettiin tuona aikana yhteensä 64 kpl.

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita