Anni-kissan omistaja Elina Arpiainen palasi äskettäin Latviasta. Emännän matkaillessa Annia kävi hoitamassa naapurissa asuva Fiia. Nyt kun Elina on kotona, hän puolestaan hoitaa muutaman päivän ajan talon toisessa päässä asuvan Annan Nella-kissaa.

Näin toimii Elinan ja naapureiden perustama kissanhoitorinki.

- Muutama vuosi sitten ajattelin, että opiskelijataloistamme löytyy varmasti toisiakin kissallisia. Tai tiesin, että on, koska olin bongannut kissoja ikkunoista ja valjaslenkeiltä, muistelee Elina.

Opiskelijatalojen Facebook-ryhmästä hän löysi mukavalta tuntuvan naapurin. Vuorollaan he hoitivat toistensa kissoja ja ystävystyivät. Kun luotettava kissanhoitaja muutti pois, syntyi idea Facebookissa toimivasta hoitoringistä.


Anni-kissa omassa kantoboksissaan


- Ensimmäisenä vuonna toiminta oli hiljasempaa, joskin apua aina sai kun tarvitsi. Sitten päätimme parin muun ryhmäläisen kanssa tehdä ryhmästä toimivampi ja aktiivisempi. Mainostimme hoitorinkiä ja loimme sille säännöt, kertoo Elina.

Tällä hetkellä ringissä on kymmenisen jäsentä, kaikki saman pihapiirin kahdesta opiskelijatalosta. Sääntöjen mukaan jokainen esittelee itsensä ja lemmikkinsä. Jos rinkiläinen muuttaa muualle, hänen on hyvästeltävä myös hoitorinki.

- Emme halua ryhmästä jättimäistä, koska jaamme lähes tuntemattomien kanssa tietoja siitä, milloin olemme kotona ja milloin asuntomme ovat tyhjillään. Toimintamme perustuu puhtaasti vastavuoroisuuteen ja siksi toivomme ensisijaisesti lemmikillisiä ihmisiä.Ihmiset kivoja, lemmikit leppoisiaAnni-kissa kotiutui kymmenen vuotta sitten Elinan luo paikallisesta Boondock’s-löytöeläintalosta. Hän kuvailee 11-vuotiasta kissaansa helpoksi hoidettavaksi.

- Neiti on päässyt ensimmäisten vuosien ujoudestaan ja on nykyään ovella vastassa kaikkia vieraita. Rapsuttaa ei voi liikaa! Muutaman päivän poissaolon Anni jaksaa, vaikka selvästi on hellyydenkipeä, kun palaan kotiin.


Anni katsoo suoraan kameraan


Elina ja Anni käyttävät hoitoringin apua muutamia kertoja vuodessa. Kokemukset ovat myönteisiä.

- Aina on apua saanut, ja tähän mennessä kaikki ihmiset ovat olleet kivoja ja lemmikit leppoisia.

Kuten naapurissa asuvan Hannen 7-vuotias Sahara-kissa, joka tykkää ulkoilusta, korkeista paikoista ja höyhenleluista.


sahara-kissa tässä


- Aamuisin rutiineihin kuuluu viemäriin valuvan veden tuijotus. Intohimoksi voisi laskea syömisen ja tällä tytöllä olisikin aina nälkä. Tästä syystä myös vieraat ruokkijat otetaan iloisesti tervehtien vastaan. Suorastaan hulluksi Saharan saa oliivipurkin liemen haju. Mikähän taika siinäkin lienee? pohdiskelee Hanne.Viestit välittävät terveisetEntäpä Elinan toinen naapuri, jo mainittu Anna ja kissansa Nella? Kun ulko-ovi avautuu, 8-vuotias kotikissa on jo valmiiksi paikalla tervehtimässä jokaista tulijaa.

- Myös jonkun kävellessä vessaa kohti kissa singahtaa salamannopeasti lavuaariin, sillä vesi on parasta suoraan hanasta juotuna. Muuten passiivisen tarkkailijan rooli on eniten Nellan heiniä. Leikkimään se intoutuu hetkeksi aina muutaman kuukauden välein, kuvailee Anna lemmikkiään.


Nella-kissa piilosilla


Nella maukuu lohduttomasti automatkoilla. Annan ollessa matkoilla naapurin hoitoapu on osoittautunut stressittömimmäksi vaihtoehdoksi sekä kissalle että sen omistajalle.

- Lisäksi matkojeni määränpäänä on monesti kissojen asuttama talo, eikä Nella oikein arvosta uusiin kissaystäviin tutustumista, lisää Anna.

Lyhyt tai pidempi matka, omaa kissaa tulee ikävä. Onneksi Facebook-, WhatsApp- ja tekstiviestit kulkevat.

- Kyllä minä ainakin kyselen, miten Annilla on mennyt. Yritän muistaa laittaa itsekin terveiset, jos hoidan jonkun toisen kissoja, kertoo Elina.

 

Ja vielä yksi kuva Annista 
Ps.
Elina kertoo, että lapsuudenkotiin Anni pääsee mukaan.

"Maalla Anni rakastaa olla ulkona ja viihtyy muutenkin siellä todella hyvin. Kotiin tultua nukkuu viikon putkeen. Maalla kun ei malta nukkua, on koluttava puskia kaiket yöt."


Anni mukana maalla kaikessa vehreydessäKuvat:
Annin, Saharan ja Nellan omistajat

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita