Jos joku ihmettelee, mitä on ripustettu Pörtsän ja Pontuksen uuteen ulkotarhaan, vastaus tulee tässä: kukkapenkin puista reunanauhaa. Niin että mitä ja miksi? Pörtsän ja Pontuksen omistaja Tarja Hirvimäki-Ylinen, kerro lisää!Pontus ja uusi riippusilta


"Tein meidän kissatarhaan riippusillan. Rautakaupasta ostin kahden metrin kukkapenkin puisen reunushommelin, joka maksoi alle 10 euroa.


Harmikseni sehän katkesi heti ennen kuin olin edes ehtinyt suunnitella ripustusta. Rautalanka ja niitit, joilla se oli kasattu, olivat täysin ruosteessa. Nypin kaikki vanhat niitit ja langat pois ja kasasin uudelleen niittipyssyllä uusilla niiteillä. Hermot meinasivat mennä, mutta nyt se on valmis!


Näillä välineillä syntyy riippusilta kissalle


Riippusilta alta ja päältä


Pontus testaa siltaa


Ruuvasin sillan itseporautuvilla ruuveilla häkin molempien seinien kiipeilytasoihin ja hyllyihin, siis ihan sillan puuosien läpi hyllyihin kiinni. Sidoin vielä remmeillä hyllyn ympäri, niin varmasti kestää isonkin kissan painon eikä heilu.


Huomasin, että silta kannattaa vetää aika kireälle. Silloin se ei liikaa heilu eikä keinu. Laitoin ensiksi liian "lömpsölle", niin Pontus ei uskaltanut mennä sillalle. Mutta nyt menee, kun kiristin sen uudestaan.


Vihreää nauhaa sillassa


Vihreä nauha on muuten soffanrungon pohjassa käytettävää remmiä - sattui löytymään kotoa - mutta kuoramaliinat kävisivät tuohon valtavan hyvin tai vaikka vanhat auton turvavyöt.


Idean riippusiltaan sain Facebookin Kissatarhat ja parvekeverkot – ohjeet rakkaudesta kissoihin -ryhmästä."Riippusilta on siis kahden kissan, Pörtsän ja Pontuksen, käytössä. Pörtsä (kuvassa alla) on arviolta 8-vuotias leikattu herrasmies. Hurmaava persoona on entinen kulkukissa, joka on asustanut Tarjan perheessä seitsemän vuotta.


Pörtsä


Kesällä kaksi vuotta täyttävä Pontus (seuraavassa kuvassa) on leikkaamaton siperiankissa. Leikkisä ja hurjan hellyydenkipeä. Aina kun joku istahtaa soffalle, saa varmasti Pontuksen syliinsä hyrisemään.


Pontus


Vai sittenkin ulkotarhaa tekemään? Lue silloin nämä:
Kukkapenkkiin kasvoi Kissala
Kissaportsari neuvoo: Ulkotarhan rakentaminen vaihe vaiheelta


Muuta kissa-aiheista nikkaroitavaa:
Liimapuulevystä syntyvät tunnelmalliset tunnelmalliset kissavalaisimet
Ruuvaa lipaston laatikoista kiipeilypuu kissalle (tai kolmelle)
Lipasto kätkee kolmen kissan vessan
Kissanhiekkakaappi Kikin ja Milan tyyliin
Maailman söpöin kissanmökki on helppo ja nopea projekti

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita