Seppo Pena syntyi kesäkuussa 2016 Turun ydinkeskustassa kerrostalon takapihalle kolmen veljensä kanssa. Juhannuksen jälkeen heidät löydettiin autokatoksen katolta, jonne olivat ilmestyneet villikissaemonsa kanssa aurinkoa paistattelemaan. Naapurit yhteistyössä saivat napattua katraan talteen ja pentueen tie vei Turun Eläinhoitolaan. TESY:n hyvässä hoidossa veljeksistä kasvoi terveitä ja terhakoita kissanpentuja.

Olin yksi noista naapureista, jotka pennut bongasivat ja toimittivat eläinkotiin. Oli itsestään selvää, että jos tällaisen kissaihmisen takapihalle syntyy kissanpentuja, niin pakkohan niistä yksi on itselle ottaa. Kuten aina, niin myös tässäkin tapauksessa kissa valitsi omistajansa.


Toimistokissa Seppo Pena tykkää oleilla lämpimässä paitaympäristössä


Elokuun lopulla koitti vihdoin päivä, jolloin Seppo Pena pääsi kotiutumaan luokseni. Kotona odotti myös kaksi vanhempaa kissa-asukkia, Pimu 10 vuotta ja Harri 12 vuotta. Kolmen karvalapsen saattaminen yhteiseen eloon vaati hieman suunnitelmallisuutta. Jo ennen kotiutumista olin kysynyt työpaikallani W&T Comedylla, että jos tilanne sitä vaatisi, niin sopisiko Seppo Penan tulla töihin mukaan päivisin. Onneksi kummallakaan työkaverilla ei suurempia allergioita eläimiin ollut, joten toimistokissan paikka avautui.

Kotona vanhemmat kissa-asukit eivät pitäneet alussa yhtään uudesta tulokkaasta. Tuntuikin siis hyvältä päätökseltä ottaa pentu mukaan töihin päivisin, niin isommat kissat saivat nukkua ja levätä rauhassa kotona. Välillä ylienerginenkin pentu kun ei pelännyt vanhempia kissoja yhtään, vaan hakeutui leikkimään sähinästä ja tassujen lyönneistä huolimatta. Matka töihin sujuu polkupyöräillen. Seppo Pena menee kuljetusreppuun ja kymmenessä minuutissa taitetaan työmatka Logomolla sijaitsevaan toimistoon.


Toimistokissan tehtävät hoituvat myös sylistä käsin.


W&T Comedyn toimistolla Seppo Penalla on oma Logomon ravintolaa pitävän Sunborn Cateringin lahjoittama hiekkalaatikko sekä oma apuhoitaja naapuriyrityksessä Lippupisteellä.

Seppo Penan työtoimenkuvaan kuuluu työnjohto, työtsemppaus ja työhyvinvointi. Työnjohtaja on pistänyt meidän siivoamaan toimistomme kuntoon. Tällä pentu varmisti, ettei mitään kuolemanloukkuja jäänyt jäljelle ja kaikki ylimääräinen vietiin varastoon. Työnjohto pitää meidät varpaillaan myös työturvallisuuden puolesta siis.


Toimiostokissan arkea laatikossa.Kissanpennun läsnäolo on piristänyt työntekoa ja lisännyt tehokkuutta. Mieli pysyy virkeänä ja mieli raukeana, kun sylissä kehrää kissa. Sylissä se seuraa hiiren nuolta näytöllä. Seppo Pena tykkää myös nukkua minun ja kollegani villapaitojen sisällä sylissä. Hänellä on myös Ismo Leikolan fanipaita, jossa tykkää nukkua.


Toimistokissan lempipaikka ja lempipaita on Ismo Leikolan Ripuli-fanipaita


W&T Comedyn toimistolla eletään parhaillaan kiireistä aikaa, sillä Stand Up, Turku! – Komiikkafestivaalit lähenevät. Seppo Pena onkin ottanut promootiovastuuta itselleen ja saanut lisänimen Festari-Pena.

Viimeisin työtehtävä, työhyvinvointi, on kaikkien logomolaisten käytettävissä. Moni onkin käynyt pentua paijaamassa kesken työpäivän. Kehräävän kissanpennun silittämisen jälkeen on moni hymyssä suin lähtenyt jatkamaan töitään. Toimistolla työn ohessa Seppo Penalla on aikaa leikkiä hiirillään ja sulkalelullaan.

Kannustan kaikkia työpaikkoja tukemaan toimistolemmikkien läsnäoloa työpaikoilla. Jopa tutkimukset ovat osoittaneet lemmikin läsnäolon lisäävän työtehokkuutta ja pitämään yllä positiivista työilmapiiriä.


Toimistokissa Seppo Penan arkea tämäkin.


Muistutan kuitenkin, että toimistokissan tai muun eläimen suhteen täytyy mennä eläimen ja työyhteisön ehdoilla. Meidän tapauksessa tämä toimistokissan pesti on onnistunut kahdesta syystä. Seppo Pena on todella rohkea luonteeltaan ja ei stressaa tai pelkää mitään. Lisäksi työkaverini on ollut avoin asialle.

Toimistokissan pesti on nyt väliaikainen. Kotona vanhemmat kissat ovat jo hyväksyneet pennun osaksi laumaa, mutta hierarkiaa haetaan välillä rajusti. En siis vielä ole uskaltanut jättää pentua yksin kotiin vanhempien kanssa. Päivä päivältä kissojen yhteinen sävel paranee ja pian Seppo Penan työvoimaa toimistolla tarvitaan vähemmissä määrissä. Uskon kuitenkin, että tulevaisuudessa Seppo Pena visiteeraa Logomolla moikkaamassa ihmisiä ja tuomassa hyvää mieltä kaikille.
Teksti ja kuvat:
Ilona Puttonen


PS.
Toimistokissan toimistohommat ovat sittemmin muuttuneet enemmän osa-aikaisiksi. Ja sehän tarkoittaa sitä, että Seppo viettää yhä enemmän aikaa kotona muiden kissojen kanssa ja mukavasti sopuisasti yhdessä.

Kissakas sopi Seppo Penan kanssa treffit tutulle toimistolle 18.10.2016. Meno näytti tältä (osa 1) ja sen jälkeen tältä (osa 2).


Lue myös:
Hoivokoti kutsui Maiju-kissan halikeikalle

 

Sinulla ei ole oikeutta kommentointiin.

Ota yhteyttä, kehrää tai sähise: Palautetta, kas tai suoraan sähköpostilla info(miuku)kissakas.fi
Copyright © Kissakas, ellei toisin mainita